Tips om je zilveren kettingen te bewaren en op te hangen

zilveren kettingen

Wanneer je mooie zilveren kettingen in je bezit hebt, ben je hier natuurlijk erg zuinig op. Wij geven je graag tips om je zilveren kettingen te bewaren, op te hangen en zo mooi mogelijk te houden. 

Zilveren sieraden bewaren

  1. Zorg ervoor dat je je zilveren sieraden in een droge ruimte bewaart. Een veelgemaakte fout is om de sieraden in de badkamer te laten liggen, waar je ze vlak voor het douchen of badderen af doet. Probeer dit te voorkomen. Vocht bevordert de schoonheid van jouw zilveren kettingen niet.
  2. Nog onverstandiger dan je sieraden in de badkamer te laten liggen, is om je zilveren sieraden helemaal niet af te doen tijdens het douchen, badderen of zwemmen. Vanzelfsprekend om dezelfde reden als de vochtige badkamer.
  3. Denk er ook aan je zilveren sieraden af te doen tijdens het sporten en slapen. Ten eerste is zweet namelijk niet bevorderlijk voor het materiaal en ten tweede is de kans op beschadigingen en vervormingen tijdens het slapen en sporten groot. Veel juweliers krijgen verbogen of beschadigde sieraden terug, waarna de oorzaak snel is achterhaald..
  4. Het ontwerp van een sieradenkist, daar is best over na gedacht. Sieradenkisten zijn namelijk vaak droog en zacht van binnen én hebben verschillende vakjes. Dat laatste is erg handig zodat je sieraden niet in de knoop raken. Hiernaast is het ook handig om bijvoorbeeld zilveren kettingen op te hangen. Niet alleen voorkom je op deze manier dat ze met elkaar in de knoop raken, maar ook staat het erg stijlvol!

Zilveren kettingen ophangen

Het ophangen van zilveren kettingen is dus ideaal om ze uit de knoop te houden. Ben je een echte sieraden liefhebber en weet je soms niet meer hoeveel je ook al weer in je bezit hebt? Door je kettingen op te hangen kun je in één oogopslag zien wat jouw persoonlijke assortiment wanneer je een mooie zilveren ketting bij je outfit zoekt. Hieronder vind je simpele en makkelijke manieren om je zilveren kettingen op te hangen.

Ketting Hanger
Ketting Hanger
Ketting Hanger

Op deze manier houd jij je zilveren kettingen bij, maar ook uít elkaar. Leuk bijkomend voordeel: het staat ook nog eens super hip en stijlvol aan de muur!