Ringen met edelstenen: Groot en gevarieerd aanbod

DC Zilver Juwelier ontwerpt, maakt en verkoop bijzondere zilveren ringen. Naast de gewone zilveren ringen, hebben we een groot aanbod ringen met edelstenen. De edelstenen zijn er in verschillende kleurrijke tinten, maar ook in neutrale samenstellingen. De ringen hebben op deze manier een zeer chique effect.


Over zilver

Zilver is een eeuwenoud materiaal dat al ver voor het begin van de jaartelling verschillende functies had. Naast het gebruik als betaalmiddel zag men al gauw de schoonheid van het materiaal in en werd het gebruikt als versiersels. Door de eenvoudig te bewerken en te verbuigen eigenschap en de witte glans is zilver erg gewild voor sieraden.

Over edelstenen

Edelstenen zijn zeer zeldzame gesteenten en erg populair voor de verwerking in sieraden. Bekende soorten edelstenen zijn robijn, saffier en zirkonia. De drie kenmerken van edelstenen zijn schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid en dát zit verwerkt in onze ringen! Voor de verwerking in sieraden kunnen edelstenen worden geslepen in verschillende vormen.

De verzorging van je zilveren ring

Je zilveren ring kan jaren meegaan wanneer deze op de juiste manier bewaard wordt en wordt verzorgd. Een aantal don'ts rondom het bewaren en dragen van zilveren sieraden kunnen er namelijk voor zorgen dat je zilveren ring lang niet zo mooi blijft als gehoopt. Vermijd ten eerste dat je ring (te veel) in contact komt met parfum, make-up, crèmes en schoonmaakmiddelen. Ook zweet en water zijn niet bevorderlijk voor je sieraad, dus doe je ringen tijdens het douchen, sporten of slapen af. Zorg daarnaast voor een sieradenkistje waarin de sieraden droog en stofvrij te bewaren zijn. Een sieradenkistje met verschillende vakjes zorgt er ook nog eens voor dat de sieraden elkaar niet beschadigen. Door het vele dragen is het overigens normaal dat je zilveren ring na verloop van tijd een beetje verkleurt. Dit kun je eenvoudig weer mooi oppoetsen met een droog zilver-poetsdoekje.