Welke kleuren staan het best bij zilver?

kleuren

Weet jij het, welke kleuren, tinten en combinaties je nou het beste kunt maken met zilveren sieraden? Het combineren van zilverkleuren is en blijft een onderwerp van discussie. Maar met deze tips zit je sowieso goed!

Goud of zilver type

Bij zilveren sieraden staan andere kleuren goed dan bij goud- of rosékleurige juwelen. Veel mensen denken dat je óf een goudtype óf een zilvertype kunt zijn. Het klopt zeker dat sommige tinten je huid beter complimenteren, maar dat betekent natuurlijk niet dat je andere kleuren niet kunt dragen. Ook kun je goud en zilver zelf prima combineren in je outfit. Doe dit niet door simpelweg je gouden oorbellen met een zilveren ring te matchen, maar maak het subtieler. Kies er bijvoorbeeld voor om gouden en zilveren armbanden om dezelfde arm te dragen.

Wat past bij jouw huid en haar?

Wat goed is om te bedenken bij het dragen van zilveren sieraden, is of je een warm of koel huidtype hebt. Dit kun je nagaan door te kijken naar je aders, bijvoorbeeld aan de binnenkant van je polsen. Wanneer deze een groenige ondertoon en een gele gloed hebben, heb je een warm huidtype. Zie je een blauwachtige ondertoon en een rozerode gloed, dan heb je een koel huidtype. Over het algemeen stellen we dat zilver goed past bij een koele ondertoon. Maar zeker wanneer je kleine sieraden hebt of meer richting een neutraal huidtype gaat, kun je lekker doen wat je wilt. De verdeling in typen is een leidraad, dus niet doorslaggevend.

Blauwe ondertonen passen perfect bij zilveren sieraden

Maar welke kleuren passen er dan goed bij zilver? Nou, blauwtinten of kleuren met een blauwe ondertoon zijn altijd perfect met zilveren sieraden te combineren. Zowel babyblauwe kleuren als donkerblauwe nuances zijn dus een schot in de roos. Naast blauw kun je ook zeker pastelkleuren en grijstinten overwegen. Een combinatie van zilverkleuren en zwart zie je ook vaak. Maar je kunt het ook spannender maken. Wanneer je er juist voor kiest om bordeauxrode nagellak met je zilveren ringen te matchen, steken beide tinten lekker bij elkaar af.

Jouw persoonlijke palet van kleuren

Onthoud: volg niet zomaar de standaard regels. Jij kent de kleur van je huid en haar het beste. Ook bepaal jij wat je het belangrijkste vindt in jouw kleurenpalet. Mogelijk heb jij gauw rode wangen, waar je liever niet de nadruk op legt. Of misschien wil je de grijze tinten in je haar laten opvallen door deze met roodnuances te complementeren? Houd hier dan rekening mee wanneer je besluit met welke kleuren je je zilveren sieraden combineert. Je kunt er ook voor kiezen om je zilveren juwelen te combineren met zilverelementen in de rest van je outfit. Oftewel, er zijn opties genoeg.

Lap de regels aan je laars

Zoals je merkt, is er een boel waar je rekening mee kunt houden in je kleurkeuzes. Allerlei zaken spelen mee in het creëren van dat perfecte totaalplaatje. Maar je kunt prima de regels aan je laars lappen. Jij en je zilveren sieraden zijn sowieso prachtig. Welke combinaties je uiteindelijk kiest, is natuurlijk aan jou. Het gaat erom dat jij je er goed bij voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *